Reizend thuis

We zijn terug in Nederland. Onze vierkante meters zijn iets groter geworden: we zijn tijdelijk bij familie in Diepenheim. Daar hebben we een kleine eigen ruimte om op onszelf te kunnen zijn en te werken. We vinden het erg fijn hier in dit mooie dorp middenin de natuur. Maar het is een tussenstap. Gedeeltelijk zijn we nog steeds op reis en dat voelt goed. We zijn dankbaar dat we met deze natte kou niet meer in ons busje zitten en dat we het gezellig hebben met mensen waarvan we houden.

Aosta, Noord-Italië, op weg naar Nederland.

Het voelt goed om weer familie en vrienden te zien. Hoewel we ons onderweg in Europa ook juist verbonden voelden met het thuisfront in Nederland is het heerlijk om mensen weer in levende lijve te zien. Dit fijne weerzien van mensen zal nog wel even duren de komende maanden. We kunnen (en willen) niet alles tegelijk. Steeds als we ergens in het land zijn, zoeken we een aantal familieleden, vrienden en bekenden op.

Bourgogne, Frankrijk, hoe dichterbij huis, hoe kouder.

Thijs en ik zijn beiden ook bezig ons werkende leven op te starten. Vanuit de basisrust van onze reis hebben we beiden veel inspiratie om aan te slag te gaan. Ik ga weer verder met mijn bedrijf Moondance. Daarin wil ik me scherper profileren als strategisch en verbindend gespreksleider (sessies, dagvoorzitter) en idee-optimist waarin ik ideeën van anderen verder breng, aanscherp of aanvul. Meedenken met de ander voelt voor mij als een tweede natuur. Thijs zoekt een nieuwe baan die hij wil combineren met zijn eigen wandelbedrijf waarin hij mensen wil helpen hun eigen wijsheid en eigenwijsheid naar boven te wandelen. Kortom: we zetten beiden mooie stappen.

Diepenheim, prachtige wandelgebieden.

Naast dit alles gaan we rustig op zoek naar een eigen huis. Zoals we eerder schreven, willen we uiteindelijk een buitenplek creëren waar woorden als gastvrijheid, rust en talenten delen centraal staan.

Door dit alles staat onze landing in Nederland niet in groot contrast tot onze reis. Ons fijne samenzijn in de bus zetten we hier door: trouw aan onze passie, leven vanuit wat ons toevalt en in verbinding met anderen en openstaan voor nieuwe spannende initiatieven. We gaan zien wat er zich ontvouwt. Waar we ook zijn, we zijn altijd thuis.

– Barbara –